Tips

Ideale temperatuur van de babykamer

Een goede temperatuur voor de babykamer is tussen de 16°C en 18°C. Voldoende ventileren is heel belangrijk. Als het nekje van je kindje warm aanvoelt, is het prima. Dan mogen zijn handjes en voetjes best een beetje kouder zijn. Kleed je kindje niet té warm aan als hij naar bedje gaat. Als zijn nekje bezweet is, heeft je baby het hoogstwaarschijnlijk te warm.

Tips voor de inrichting

Zet het wiegje of babybedje niet in de buurt van losse (gordijn) koorden, stopcontacten en/of snoeren van elektrische apparaten (zoals een lamp of babyfoon) Op de stopcontacten plaats u ook best beschermplaatjes . Belangrijk ook  dat je het bedje nooit vlak naast de verwarming of verwarmingsbuizen plaatst. Je baby zou het daardoor niet alleen veel te warm kunnen krijgen maar hij/zij kan zich er ook met handjes of voetjes aan verbranden. Teveel knuffels kunnen de ademhaling van uw baby belemmeren, leg dus niet teveel knuffels in zijn bedje of liever helemaal geen.

Beveilig de ramen

Belangrijk is dat je de ramen beveiligt, zeker als je kindje iets groter is.  De eerste maanden zal je baby er nog te klein voor zijn, maar ‘time flies’ en voor je het weet lukt het hun wel…! Meubelen  plaats je ook beter niet onder het raam plaatsen. Je kindje kan er – als hij wat groter is – op klimmen en zou uit het raam kunnen vallen.

Mobiel

Hang de mobiel boven het bedje zodat je kindje er wel naar kan kijken maar niet aan kan zitten. Kijken mag, aanraken niet! 😉

Veiligheid

Bij de inrichting van je babykamer is het belangrijk dat je goed op de veiligheid let. Afgezien van het feit dat bepaalde meubels (bijvoorbeeld het bedje) aan allerlei veiligheidseisen moet voldoen, is het ook nog eens van belang dat je er op let hoe je de meubels uiteindelijk in de babykamer plaatst.